judo

Nu skall jag och ida iväg och tränings träna judo. Det skall sannerligen bli en smula intressant!


plugg - söndag

Sitter just nu på biblioteket i Södertälje med Vendela. Alla sitter och fikar/snackar medan vi sitter djupt nedgrävna i våra datorer. Vi lär, med andra ord, se ut som riktiga plugghästar. Men det är fint det med!

Nej, nu skall jag återgå till monteringsteknikens fina värld (visst låter det underbart?). Puss och Kram!


Underjordiska tunnlar, té och en handfull fina vänner.

Skolan bestod av att vandra omkring sisådär 70 meter nedanför jordytan i smala tunnlar. Det var smått obehagligt. Stundvis greps jag av en släng klaustrofobi. Speciellt när mannen berättade att tolv kubikmeter sten hade rasat ner från ”taket” sex år innan. Sen slängde han in att ”det vore ju synd om det hände, för härifrån finns ingen flyktväg”. Ja, men tack. Hjälp till att lugna mina nerver, ja gör det bara! När jag väl kom därifrån helskinnad bestämde jag mig för att jag aldrig skulle vandra ner i sådana tunnlar igen och att jag behövde en kopp té.

Jag ringde Vendela som snabbt som blixten tog sig ner till staden. Blev en långfika på Café Nova och en fyr till Jöns (guldfisk). Ett stycke tid senare mötte jag upp Kristina i staden för ytterligare en fika. Väldigt trevligt må jag säga!

Kvällen avslutades i Idas hus med Lisa, Vendela och Ida. Trevligt, mycket trevligt! Nej, nu skall jag läsa lite ur min fantastiska tidning innan jag släcker systemet.


Vendela, Ida, Lisa och jag.


varför?

varför skall det vara så svårt att bli av med klumpen jag har i magen?

i love my life

Idag har jag skrivit om solenergi i sex timmar, pluggat ytterligare fyra och vänt tillbaka dygnet tolv timmar. Nu behöver jag en dusch och en gnutta tidningsläsande innan jag släcker systemet. Imorgon återstår ytterligare ca tio timmar plugg och en stänk mocka hästskit på det. Jag gillar mitt liv just nu.

 


temavecka

Fysikvecka. Vi skall visa hur en solcell/solfångare fungerar, genom att konstruera en prototyp. Väldigt intressant må jag säga! Det enda irriterande/tråkiga med detta är att jag hela tiden måste springa och nypa Johan i örat för att få honom att göra något... Men som vi brukar säga: det löser sig.

en sån lördagsnatt i januari

Linus 18 år. Fest, gitarr, sång, skratt och fina människor. Kom i säng vid fem imorse, men jag är glad ändå!


Är det någon som vet hur man fixar designen på detta spektakel?


Ida och Vendela

 
Jag börjar denna blogg med en ypperligt fin bild på mina vänner Vendela och Ida. Visst är de vackra?

RSS 2.0